Assortiment verhuur 

· Afmetingen (lxbxh)  :  600x620x420mm
· Vermogen  :  1500W
In 5 hoogtes verstelbaar.
Laat viltlagen niet in de weg zitten van een gezonder, dikker grasveld. Geef de graswortels het water, de lucht en de voedingstoffen die ze nodig hebben. Ga elke lente en herfst die viltlagen van dood gras en mos te lijf met een verticuteermachine.

Verticuteermachine 230V
 • Per dag Max 24 uur
   
  € 36,00
 • Per week 1 tot 4 weken
   
  € 12,86 p/d
 • Per week Na 4 weken
   
  € 12,86 p/d
 • Kort weekend zaterdag 8:00 tot maandag 10:00 zat 8:00 / maa 10:00 € 36,00
 • Lang weekend vrijdag 15:00 tot maandag 10:00 fri 15:00 / mon 10:00 € 54,00

· Afmetingen (lxbxh)  :  700x670x650mm
· Tankinhoud  :  5 ltr
· Vermogen  :  5,5pk
Laat viltlagen niet in de weg zitten van een gezonder, dikker grasveld. Geef de graswortels het water, de lucht en de voedingstoffen die ze nodig hebben. Ga elke lente en herfst die viltlagen van dood gras en mos te lijf met een verticuteermachine.

Verticuteermachine benzine
 • Per dag Max 24 uur
   
  € 49,97
 • Per week 1 tot 4 weken
   
  € 17,85 p/d
 • Kort weekend zaterdag 8:00 tot maandag 10:00 zat 8:00 / maa 10:00 € 49,97
 • Lang weekend vrijdag 15:00 tot maandag 10:00 fri 15:00 / mon 10:00 € 74,96


Typefouten en prijswijzigingen voorbehouden. Alle prijzen zijn in euro en exclusief btw, verzekeringen, brandstofkosten, verbruiksartikelen, slijtagekosten en eventuele transportkosten.

Verticuteermachine huren

Een gezond en mooi gazon vraagt wat werk. Dit doet u bijvoorbeeld door het gras regelmatig te maaien en ervoor te zorgen dat het gras genoeg water krijgt. Maar mosgroei of het ontstaan van gele plekken kunt u niet altijd voorkomen. In dat geval kunt u een verticuteermachine huren bij Bo-rent waarmee u uw gazon er weer bovenop krijgt.
 

Wanneer moet u uw gras verticuteren?

Op het moment dat uw gazon geel wordt, is dat een teken dat het gras dode plekken heeft. Een ander signaal dat uw gazon aandacht nodig heeft, is mosvorming. Nu zal er tussen elk gras wel mos groeien. Maar dit breidt zich, als het eenmaal aanwezig is, vaak gemakkelijk uit. We noemen dit ook wel viltvorming. Uw gras is aan het verstikken doordat het mos geen water meer doorlaat. Lucht en licht hebben ook geen toegang meer tot de bodem.
 

Om uw gras gezond te houden, is het raadzaam om twee keer per jaar te verticuteren. Dit doet u bij voorkeur een keer in het voorjaar en nog een keer in het najaar. U hoeft daarvoor zelf geen verticuteermachine aan te schaffen. Deze huurt u namelijk eenvoudig bij Bo-rent. Daarbij kiest u bijvoorbeeld een machine die in vijf hoogtes instelbaar is. Een dunne viltlaag kunt u verwijderen met een snijdiepte van een halve centimeter. Voor een dikkere moslaag stelt u de messen in op een diepte van een centimeter. Zo kunt u iedere moslaag met de verticuteermachine aanpakken!
 

Hoe gebruikt u een verticuteermachine?

Als mos de overhand krijgt, sterft het gras uiteindelijk helemaal af. Om dat te voorkomen, gebruikt u een verticuteermachine. Voordat u kunt verticuteren, dient u het gras eerst te maaien. Daarna zet u de machine aan het werk. De messen maken de moslaag los. Dit losse mos harkt u eenvoudig weg. Op de schone plekken zaait u vervolgens nieuw gras in. Met een tuinwals verdicht u daarna de grond, zodat de zaden goed in de grond worden gedrukt.
 

Verticuteermachine huren bij Bo-rent

Wilt u uw gazon ook weer in topstaat brengen? Dan kunt u bij Bo-rent een verticuteermachine huren. Afhankelijk van de grootte van uw grasveld en de tijd die u nodig heeft, huurt u de machine voor een dag of een hele week.Reserveer gemakkelijk en snel online en haal de verticuteermachine op de door u gewenste dag op bij een filiaal bij u in de buurt!